Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2024-03-25

Helgen som var







Hej och god morgon på dig! 

I helgen så kom jag ut på lite fincykling under lördagen. Det blev tre timmars distans på morgonen efter att jag hade vaknat upp tidigt. Vilket gjorde att jag hann med solen innan den gick i moln också. Så härligt. Det blev en sväng till Sågmyra och över berget till Rexbo och hem igen. Körde några krokar i Falun för att få klockan att stanna på strax över tre timmar. 

Igår så körde jag en tävling i källaren. Mest bara för att få det gjort och att få lite träningstid. Landade på precis över 7 timmar. Helt okej ändå och i fas med vad jag brukar göra på en barnvecka. 

Förutom cykling så har det blivit fyra innebandymatcher också. Tre för Frida i lördags och en för Filip igår. 

Härligt att följa deras utveckling både på och bredvid planen. 

Påskvecka nu alltså och det innebär fyra arbetsdagar för min del. Kanske en chans att sova ikapp i helgen då jag fortsatt på den inslagna banan med dålig sömn. Långhelgen ger också möjligheten till lite fokus på träning och återhämtning. Ska bli gött. 

Men först, fyra arbetsdagar. Nu kör vi.


_____________ 
Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

2024-03-23

Ett pass på Zwift och SM i E-Cycling!


Hej och god dag! 

En liten rapport från gårdagen är att jag körde Zwift på kvällen. Jag var trött, sliten och hade lite ont i kroppen. Det blev 42 minuter cykling. Ibland är lite träning bättre än ingen träning och igår var själva grejen just bara att köra något. 

Tidigare på dagen så fick jag ihop min lunchpromenad. Skönt även om alla dagar och platser inte är så fina. 

Unnade bilen en liten vårtvätt också innan jag kom hem. Skönt med biltvättar att bara sitta där och vara.

Tjejerna hade beställt tapas till middag så vi fick en god och fin middag tillsammans. 


Jag lyckades inte sova så länge i natt heller men känslan när jag vaknade var i alla fall att det var en natt utan att vakna flera gånger och en natt utan mardrömmar. Ibland får man vara glad för det lilla. Denna dag blir fylld med aktivitet men det får du läsa om imorgon, något ska jag ju ha att skriva om då också. 


Igår avgjordes också SM i E-cycling. Du kan se tävlingarna i efterhand här: https://www.svtplay.se/video/8myJzkP/sm-veckan/e-cykling?info=visa

Det blev väntade favoritsegrar på både dam- och herrsidan. Välförtjänt och roligt! 


Här kan du läsa om damernas tävling som vanns av Mika Söderström: https://scf.se/e-cycling/2024/03/22/mika-soderstrom-vann-sm-guldet-efter-taktisk-och-fysisk-topprestation/ 
Här kan du läsa om herrarnas tävling som vanns av Johan Norén: https://scf.se/e-cycling/2024/03/22/maskinen-johan-noren-malde-pa-och-gjorde-langlopp-av-sm/


Tack för att du läste dagens inlägg, vi hörs här imorgon igen. Hoj! 

_____________ 
Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

2024-03-22

Formen är bra men det går tungt!?



Hej och god morgon på dig!

Igår var jag ju trött, som ni kanske förstod om ni läste gårdagens blogginlägg. Men för att få lite ro i kroppen och bli riktigt sådär trött som man vill vara så vilade jag inget, jag såg till att träna och jag la mig inte tidigt. Så i natt har jag sovit bra igen. Men kort. Bra men kort.

Bilden är från gårdagens pass då jag körde The Zwift Big Spin. Jag hade inga ambitioner utan ville ta mig runt, testa benen lite och sedan trampa ur lite. Fick därmed ihop 66 minuter men framför allt en träning oavsett vad det blev så var det vad jag behövde igår. Fasen det har varit tungt ett tag nu och jag behöver komma ur det här. Passet igår var en bra start. Sömnen i natt likaså. God sömn behöver alltid vara högsta prio för att må bra och känna sig stark. 

Något jag har börjat med, men inte gör varje dag ska sägas, är att jag tar korta lunchpromenader. Typ 15-20 minuter bara där jag får lämna kontorsstolen, får röra på mig, andas frisk luft och tänka färdigt mina tankar. Ett nyttigt inslag i vardagen. Så härligt att göra det i solsken och värmande plusgrader också, våren är här! 

Ett annat bra inslag i vardagen är ju att vi på barnveckorna äter pannkakor på torsdagarna. Denna vecka så gjorde tjejerna och jag hela veckans meny i måndags så allt är planerat och klart. I kväll blir det tapas och det har vi nog nästan aldrig ätit tillsammans så det ser jag fram emot. 


Har ni sett att Siroko har börjat sälja styrlindor nu också? Detta och tre nya glasögon finns nu att köpa och i vanlig ordning så ger min samarbetslänk 10% rabatt på hela deras sortiment. Även helt nya saker och även i kombination med andra erbjudanden. Länken: https://srko.co/henrikoijer 




Tack för att du läste dagens inlägg. Nu kör vi fredag och snart är det alltså helg igen. Här betyder det innebandyträning för Frida, tapas, fredagsmys och träning för mig. Ha det bäst så hörs vi imorgon igen, hoj! 


2024-03-21

Bra kväll med Frida




Hej och god morgon på dig! 

Igår kväll så tog Frida och jag en långpromenad på kvällen. Vi gick till en industrifastighet här i kvarteret där man river dom gamla industrilokalerna till förmån för bostadsbygge. Så sommaren 2025 så beräknas 11 stycken parhus ha byggts. Det var tydligen väldigt intressant för där ville Frida vara en ganska lång stund. Sedan gick vi förbi en fotbollsplan där det låg en fotboll så vi spelade det en stund innan vi så småningom knatade hem över isen. 

Jag hade storslagna planer på cykling igår kväll men jag blev så trött att jag ställde in träningen och gick och la mig istället. Samtidigt som Frida. Så himla trött. Sen så somnade jag ändå inte och under natten har jag vaknat flera gånger. Högst tveksamt om jag kommer vara piggare idag alltså men jag tänker att jag antagligen kommer att somna ovaggad i kväll i alla fall. 

Ha det gott så hörs vi imorgon igen, hoj! 


_____________ 
Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

2024-03-19

Chockstart


Hej och god morgon på dig! 

En chockstart på dagen och nu ska jag väl vara redo för vad som än kastas emot mig resten av denna dag får jag hoppas. Devisen lite träning är bättre än ingen träning gäller i allra högsta grad när den bedrivs vid sex på morgonen.

Två nätter med bra sömn nu så det är jag tacksam för. Vaknade någon gång efter fyra i morse men lyckades somna om denna gång. Bara att hoppas på att det fortsätter såhär så ska jag nog känna mig fullt återhämtad snart. Garmin-klockan indikerade dessutom bra återhämtning när jag vaknade.

Nu kör vi tisdag!

_____________ 
Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

2024-03-18

Bästa vinterdagen 2024?!









Hej och god morgon på dig! 

Jag vet inte hur många bilder och videoklipp det blev från gårdagens skidåkning men det blev många. Det var en så himla fin dag att jag ville stanna upp och fånga allt. Jag träffade en dam där ute i spåren som också kände att det nog var den bästa vinterdagen hittills på 2024 och hon njöt verkligen och stannade flera gånger hon med för att bara titta på hur fint det var. 

Jag klippte även ihop en liten film från gårdagen: https://www.instagram.com/reel/C4oLrxsML9r/?igsh=MWx4anp6cTA5ODJpdw==

Så jag som inte skulle åka mer skidor efter Vasaloppet och sedan åkte en gång till åkte alltså ytterligare en gång. Fick ihop 21.6 kilometer men jag hade nästan kunnat vara ute hela dagen kändes det som. Väldigt vackert. 

Precis som i lördagens cykling så fick jag till en liten portion äventyr också då jag lämnade det spårade systemet för en sväng på Toppslingan. Toppslingan mäter 3 km och den var inte spårad men packad. Så jag åkte upp dit för första gången och det var också helt fantastiskt. Hoppas att det finns spår där nästa vinter eller att dom bara packar den. 

Efter min skidtur så satt det fint med lite varm choklad och godis innan hemfärden. 


På kvällen så cyklade jag lite i källaren också så det blev en bit över tre timmars träning igår ändå. 


Ny vecka och nya möjligheter stundar. Jag har för första gången på över en vecka sovit bra och länge. Snittet på mina sju nätter innan var 5 timmar och 19 minuter. Vet inte om det är åldern eller vad det är men jag har plötsligt börjat vakna väldigt tidigt. Men inte idag! Att sova och vila tillräckligt är viktigt om man också vill kunna fungera och prestera bra så jag tänkte sikta på en bra sömnvecka nu så jag får känna mig pigg och stark igen. 


Idag ger min Samarbetslänk hela 20% på alla priser på allt hos Siroko. Så passa på att köpa vinterns plagg på utförsäljning nu eller kika på något nytt till påskens läger eller inför den stundande säsongen. Priserna med länken gäller bara idag, imorgon är det tillbaka till 10% på allt igen. 
Min samarbetslänk: https://srko.co/henrikoijer

Avslutningsvis så vill jag tipsa om att jag kör ett event på Zwift imorgon bitti om du, precis som jag, vill starta dagen med ett pass. Start 06:00! https://www.zwift.com/events/view/4283301 

Det var det jag hade idag. Hoppas att du också kunde njuta av helgen och att batterierna är laddade inför denna vecka. Ha det bäst, hoj! 


_____________ 
Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

2024-03-17

Två timmars snöcykling












Hej och god morgon på dig! 

Igår skulle jag göra mitt power test men det gick inte bra den här gången heller. Har varit trött och småsliten hela veckan. Har sovit mindre vilket gör att jag inte riktigt känner mig fräsch i cyklingen. Det kommer väl att vända snart igen men testet igår får jag äran att göra om i nästa vecka igen. 

Något som däremot var bra igår var att jag, efter lite mat, begav mig ut på lite snöcykling. Visst, det var lite kämpa också och otroligt många fotnedsättningar. Men det var väl precis vad en 42-åring behöver en lördagseftermiddag i mars det. Cykling med inslag av äventyr och där jag fick både rastat benen, tekniken och huvudet. 

Ni ser ju också, så vackert det var! 

Väl hemma så kollade jag ikapp på Milano-Sanremo också, vilken vacker och härligt tävling det är. Så spännande det blev också, precis som alltid. 


Idag ligger det en massa nysnö ute och solen skiner, så jag ska bege mig ut nu. Hoppas att du har en härlig helg med massor av aktiviteter du gillar. På återhörande, hoj! 



_____________ 
Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/