Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2017-10-14

Lostigen

Hej och god kväll!

Idag har Linda och jag vandrat Lostigen. Det är en 18 kilometer lång vandringsled runt sjön Logärden öster om Karlsbyheden utanför Sundborn. Det är nog också ungefär det längsta jag gått på en dag någonsin. Det var ändå en perfekt dag för en vandring med mestadels solsken och runt 12 grader varmt. Själva leden har relativt nyligen fått förbättrad skyltning så vi behövde aldrig gå fel någonstans, även om det på slutet inte var lika tätt mellan markeringarna som visade vägen. Vi hade med oss ett stormkök och lagade en lunch bestående av potatismos, köttbullar, brunsås och lingonsylt halvvägs vid ett vindskydd. Det blev också en del stopp för att plocka svamp och något stopp för att ta någon bild också. Total tid från bilen till bilen blev sex timmar och fem minuter.

Vi såg en hel del spår efter björnar också och även om det är fullt naturligt med björnar i skogen (var skulle dom annars vara?) så är det ju lite spännande ändå. Tycker jag. Massor av fin natur fick vi se också och det var ganska varierad vandring även om den var ganska platt i och med att det gick runt en sjö.

Nu har vi avnjutit en trerätters middag där förrätten bestod av rostat bröd och svampar från promenaden. Gissar att vi båda två kommer sova som små spädgrisar i natt. En riktigt bra dag!

Bild 1, 2, 4 och 7 är tagna av Linda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar