Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-06-16

Anmäld till Tempo-SM, har du ett diskhjul jag kan låna?

Hej!

Jag har råkat anmäla mig till tempo-SM nästa vecka. Det kan ju bli kul, tänkte jag. Det är faktiskt inte första gången jag kommer att köra tempolopp eller tempo-SM för den delen. Jag har kört ett partempo 2008 också, med Jonas Djurback. Vi blev 6:a av 22 lag och dagen innan så skruvade jag ihop cykeln jag fått låna.
En tempotävling under 2007 blev jag 13:e av 35 deltagare och min peak i tempokarriären kom på SM i Uppsala samma år där jag blev 25:a av 65 deltagare på en lånad aluminium-Crescent. Året efter så var det dags för nästa tempo-SM för min del. Då på hemmaplan och även då med panikmek kvällen innan vilket resulterade i bland annat 12-13 mm för låg sittställning pga integrerad sadelstolpe på lånad hoj. Banan borde ha passat mig rätt bra då den var kuperad för att vara ett svenskt tempo, men med 56-19 som lättaste växel pga panikmeket kvällen innan så hade jag fullt sjå bara att ta mig upp för backarna. Slutade 28 och var väldigt besviken.
Tempolopp brukar ju tyvärr gå på banor som gör mig 10-15 kilo för lätt. Men det är alltid kul att pressa sig från start till mål så jag gör ett nytt försök. Kanske kan det bli ett nytt personbästa?

I vanlig ordning så är förberedelserna inte på topp. När anmälningstiden gick ut så hade jag en tempohjälm, skoöverdrag och en tempodräkt. Nu är en cykel i kartong på väg, så den biten verkar lösa sig. Men jag skulle hemskt gärna också vilja ha ett så kallat diskhjul. Alltså ett heltäckt bakhjul. Det gör många sekunder på ett tempolopp om bakhjulet ser ut på det viset, så den fördelen vill jag ju ha.

Är det någon av er som känner något diskhjul som jag kan låna för ett tempolopp? Det gäller alltså nästa torsdag. Cykeln har Shimano-komponenter.
Partempo med Jonas Djurback i Köping 2008. Då med diskhjul bak och tre-ekrat framhjul. Skönt ljud från dom hjulen vill jag lova!

Efter framgångarna med 25:e-platsen på tempo-SM i Uppsala 2007 så blev det ett par autografer skrivna. Har inte skett någon gång igen sedan dess....

Det hade ju varit riktigt kul att skaffa egen tempoutrustning någon gång så att jag kunde träna något på grejerna innan jag får för mig att köra ett lopp eller två. Men med tanke på frekvensen av tempolopp i min kalender så känns det inte helt motiverat. Lite synd, då jag ju gillar att köra mot klockan. Men nu när jag inte bara äger skoöverdrag och tempodräkt, utan har utökat garderoben med tempohjälm så är ju det kompletta tempo-kittet nära.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar