Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-04-26

Dags för Liège - Bastogne - Liège

Som ni kan se så är det både kuperat och långt idag. 253 kilometer och tio kategoriserade klättringar. Men tittar ni på profilen ovan så ser ni att det är betydligt fler backar än så. Det är upp och ner mest hela tiden.

Kategoriserade backar:
Km 79.0 - Côte de La Roche-en-Ardenne 2.8 kilometer 6.2% snittlutning
Km 125.5 - Côte de Saint-Roch 1 kilometer 11.2% snittlutning
Km 169.0 - Côte de Wanne 2.7 kilometer 7.4% snittlutning
Km 175.5 - Côte de Stockeu 1 kilometer 12.5% snittlutning
Km 181.5 - Côte de la Haute-Levée 3.6 kilometer 5.6% snittlutning
Km 194.0 - Col du Rosier 4.4 kilometer 5.9% snittlutning
Km 207.0 - Col du Maquisard 2.5 kilometer 5% snittlutning
Km 218.5 - Côte de La Redoute 2 kilometer 8.9% snittlutning
Km 234.0 - Côte de la Roche-aux-Faucons 1.5 kilometer 9.4% snittlutning
Km 248.0 - Côte de Saint-Nicolas 1.2 kilometer 8.6% snittlutning

Som om inte distans och kupering var nog så ser det ut att bli blött för cyklisterna idag med ett regn som tilltar allt mer under dagen. Ökade chanser för en utbrytning att hålla och en chans för starka cyklister att visa upp sig alltså.

De flestas favorit idag är Alejandro Valverde och jag har faktiskt satt en liten peng hos Unibet på honom. 3.8 gånger pengarna på spanjoren. Vincenzo Nibali är en liten favorit hos mig och han visade på god form i dåligt sällskap tidigare i veckan. Det här loppet har han inte vunnit förr, men kanske idag? Joaquim Rodriguez har inte heller vunnit detta lopp tidigare och det borde passa honom väldigt bra. I hans Team Katusha finns ju även Daniel Moreno och Giampaolo Caruso som starka hjälpryttare. Michal Kwiatkowski är en av favoriterna, var trea i fjol men har klagat på dålig form och hade det kämpigt i Flèche Wallonne. Dan Martin måste också nämnas, han vann 2013 och vurpade från andraplats i sista kurvan i fjol.

Bland svenskarna kan vi hoppas på.... Nej, just det, vi har ju inga svenskar med. Förhoppningsvis så kan vi vända på detta så att vi snart har svenskar med på alla dom stora tävlingarna igen.
Här hittar ni en startlista för Liège - Bastogne - Liège.

Eurosport 2 sänder etapp 1 av Turkiet runt just nu för er som vill värma upp. Direkt efter Turkiet runt (14:02) så visar Eurosport 2 femte etappen av Kroatien Runt. Liège - Bastogne - Liège börjar visas 14:20 på Eurosport. Mycket cykel idag alltså!
Om ni av någon anledning inte kommer åt Eurosport så hittar ni live stream från Liège - Bastogne - Liège här http://www.procyclinglive.com/livestream/ och/eller här: http://www.steephill.tv/classics/liege-bastogne-liege/#live

Genom att klicka på följande länk så kan ni se hur det går i loppet redan nu. Vilka som är i utbrytning, hur stor luckan är och vilka som jagar osv. http://www.letour.fr/liege-bastogne-liege/2015/us/live/aso/

Så här gick det till i fjol:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar