Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-07-24

EPO-dopade cyklister under 1998 års Tour

I frankrike har man ägnat sig åt att göra nya tester på gamla urinprover. 1998 kunde man inte se om idrottare hade EPO i sig, men nu har man kört gamla dopingprover i nya test.
Eftersom det inte är någon antidoping-byrå eller polisen som gjort detta, eller ens gjort det på det tillvägagångssätt som krävs så kommer ingen av följande att fällas för några dopingbrott. Men namnen hängs ändå ut och jag hoppas dom skäms.

Mer kan ni läsa på http://www.cyclingnews.com/news/french-senate-releases-positive-epo-cases-from-1998-tour-de-france, där jag också hittade följande namn:
"Positive:
Andrea Tafi, Erik Zabel, Bo Hamburger (twice), Laurent Jalabert, Marcos Serrano, Jens Heppner, Jeroen Blijlevens, Nicola Minali, Mario Cipollini, Fabio Sacchi, Eddy Mazzoleni, Jacky Durand, Abraham Olano, Laurent Desbiens, Marco Pantani, Manuel Beltran, Jan Ullrich (twice), Kevin Livingston (twice)

Suspicious:
Ermanno Brignoli, Alain Turicchia, Pascal Chanteur, Frederic Moncassin, Bobby Julich, Roland Meier, Giuseppe Calcaterra, Stefano Zanini, Eddy Mazzoleni, Stephane Barthe, Stuart O'Grady, Axel Merckx"

Några av dessa har ju redan fällts för doping i andra fall, men många nya namn att svartlista blev det ju. Att Stuart O'Grady här om dagen annonserade att han lägger av istället för att sätta rekordet i fullföljda Tourer kanske har fler anledningar än att det gick bra för laget i år?
Eftersom Magnus Bäckstedt vann den19:e etappen under touren 1998 så har jag faktiskt varit rätt orolig inför släppet av dessa namn. Och jag lovar att det var en lättnad att inte hitta Magnus bland dessa fuskare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar