Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-08-24

Lance Armstrong ger upp kampen mot dopinganklagelserna

Lane Armstrong har precis förklarat att han inte längre kommer att kämpa mot anklagelserna mot USADA. Detta innebär i praktiken att han inte säger att han inte har dopat sig. Han gör givetvis inget erkännande, men han säger sig inte orka bråka mer om saken längre.
Amerikanska antidopingbyrån USADA säger därmed att man kommer plocka bort Lance alla sju toursegrar efter som dom anser sig ha bevis på att han dopat sig, dessutom väntar en livstids avstängning. Mer om det senare idag troligtvis.
I vanlig ordning så säger inte Lance att han aldrig har dopat sig, utan hänvisar bara till att han testats så många gånger utan att lämna några positiva provsvar. USADA:s kamp mot Lance kallar Lance själv för en häxjakt.
USADA å sin sida säger sig ha bevis för att han dopat sig med bland annat EPO, steroider och blodtransfusioner sedan 1996. Antidopingbyrån säger sig också ha prover från 2009 och 2010 som innehåller bevis för bloddoping. Utöver detta så finns epostkonversationer med Floyd Landis och inte mindre än 10 forna lagkamrater ska enligt USADA vara redo att vittna mot sin före detta lagkapten.

Vi får se vad detta leder till. Han har fortsatt inte erkänt någonting, men att vara anklagad för så allvarliga saker och inte vilja ta striden blir som ett erkännande för dom som anklagat honom. Lance försökte störa USADA genom att stämma dom i en amerikansk domstol och fick lite (för mig) oväntat UCI (internationella cykelförbundet) på sin sida. Jag tror att UCI vet lite för mycket om Lance Armstrongs historia för deras eget bästa. Det är nog inte bara Lance som har några lik i garderoben...
Lance Armstrong hävdar att USADA inte kan ta ifrån honom titlarna utan att det är upp till UCI att göra det. Tidigare har Michele Ferrari och Luis del Moral blivit avstängda på livstid i samma mål. Även om UCI ställt sig mot USADA så har USADA å andra sidan fått både WADA och IOC (internationella olympiska kommitén) på sin sida.

Fortsättning följer...

Mer om detta kan ni bland annat läsa här och här.

6 kommentarer:

  1. Visst är det en häxjakt på Armstrong. Han är nog inte den enda som dopade sig på den tiden. Det är nog många stora ting som uträttades på 70-90 talet med otillåtna medel i kroppen. Låt det som var vara och se till att det blir rent i framtiden!

    SvaraRadera
  2. Dags för USADA att lägga korten på bordet och presentera bevisen nu då. Vilka som vittnat, vad de vittnat och hur det har gått till med denna systematiska lagdopning i US Postal.

    Och iom att EPO- och bloddopning verkar ha varit frekvent förekommande i proffsklungan (åtminstone) fram till Operation Puerto är en intressant fråga vem UCI/ASO ska tilldela TdF-titlarna istället. Det är inte många "rena namn" bland topp 5 åkarna 99-05...

    SvaraRadera
  3. Jag tycker det vore intressant att se hur reaktionerna skulle bli om Italienska förbundet börjar dela ut avstängningar till de som vittnar mot Armstrong , tydligen skall ju de ha erkänt sin del mot reducerat eller inget straff. På samma sätt som USADA stänger av icke Amerikansk personal så måste väl andra förbund kunna stänga av amerikaner? Förövrigt, Vad har hänt med preskriptionstiden på 8 år, den kan man bara ignorera när det gäller Herr Armstrong?

    Jag tycker nog att hans avstängning hade varit mer rättfärdig om man faktiskt hade följt sina egna reglar och inte bara hitta på under tiden för att få ut ett så hårt straff som möjligt.

    SvaraRadera
  4. Att det finns folk som tror LA är ren är ju skrattretande!!!

    SvaraRadera
  5. Tråkig process, kanske var han dopad, kanske inte. Större delen av konkurrenterna var det, det finns ingen att ge titeln till. Om han var det så var fortsatt snabbast av de dopade. Om han var ren så var snabbast återigen,.. Dopningen har varit stor genom cyklingen genom alla tider, likaväl som inom övriga sporter. Give it a rest och erkänn att det fortsatt är stort att komma tillbaka från cancer, vinna touren och lyfta in de Angloamerikanska delarna av världen in i cyklingen..

    /Sporty

    SvaraRadera
  6. "Remember when "Lance" was so dehydrated after that one stage. Well, the guy was not dehydrated at all....he was caught with a super high crit. His doc's then said he was super dehydrated and sent him off to the motor home pronto. Control re-tested him in an hour after he was "re-hydrated" he he he and low and behold his crit was cool. Gee I wonder what they did ......they gave him a **** load saline IV along with volume expanders like Hespan to dilute his blood and drop his crit."

    Alltid jobbigt att förlora sina hjältar..

    SvaraRadera