Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-08-21

Idag kör vi etapp 4 och lite högre berg

Fredrik Kessiakoff blev 20:e på gårdagens etapp och korsade mållinjen 50 sekunder efter etappvinnaren Valverde, som i sin tur vann med ett gäng millimeter över Rodriguez i en lite märklig spurt där den senare slutade trampa dom sista metrarna. Bägge dessa spanjorer ingick i den tätkvartett som gjorde upp om segern tillsammans med vadflexaren Contador och britten Froome. Det var hög fart tidigt i backen och hade inte Kessiakoff en lite halvdålig position in i densamma?
Hur som helst, 20:e är inte kattskit och han ligger nu 21:a totalt, 1:36 efter Valverde som tog över totalledningen. Kesssiakoff är 30 sekunder efter fjolårsvinnaren Cobo på 13:e plats och har 50 sekunder upp till Igor Anton på 10:e plats. Just topp 10 totalt är nog ett av Fredrik Kessiakoffs mål totalt, skulle jag tro. I ett så här tufft etapplopp gäller det att åka smart om man vill ha en hyfsad totalplacering när man når Madrid.

Vueltan håller inte igen i år och så här ser dagens banprofil ut:
Ingen vila och ingen ro för cyklisterna alltså.

Idag luktar det utbrytning som håller hem. Om ni inte Contador ska köra slut på sig genom att försöka vinna alla etapper hela tiden varje gång. Målgång uppför visserligen, men backen är ingen killer så det ska gå att kunna släpa sig upp också med småslitna ben. Nu håller vi tummarna för en sådan där finfin Fredrik-etapp.

Sändningen på Eurosport börjar 16:01. Live stream hittar ni som vanligt här.

1 kommentar:

  1. Så jävla spännande med fredrik i rutan. Missade gårdagens etapp tyvärr dock, lär nog missa denna med. Hoppas man lyckas få se ett par etapper iallafall!

    SvaraRadera