Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-08-16

Huvudet under armen

Idag hade jag en plan för Ingarvet GP. Att attackera och sedan attackera igen till dess att jag inte orkade attackera mera, då skulle jag försöka igen. Det höll väl i 5-6 varv av 20 men sedan var jag väl så stum. Lyckades ändå attackera lite mera även om trycket i benen var förlorat. Klämde ändå in två vinster, varav den sista med dubbla poäng var en av vinsterna. Skönt att kunna vinna inför hemmapubliken. Annars hade jag tre andraplatser också vilket gav mig 24 poäng. Blev delad tvåa på det. Fredrik Ericsson vann idag, endast en poäng före mig och Pontus Kastemyr som jag delade andraplatsen med. Tror faktiskt att det aldrig någonsin varit så jämnt i toppen. Damklassen var inte lika jämn då Jenny Rissveds blev ensam och därmed vann alla spurter!
Förra gången jag var med så hade jag som plan för dagen att ta mer poäng än Johan Landström, så jag såg till att hålla koll på honom och försöka skaffa mig ett övertag poängmässigt. Satt då och räknade mina poäng och gjorde det jag behövde för att vinna. Idag hade jag ingen koll på hur många poäng jag hade skrapat ihop innan det var över.
Tycker att sådana här träningar är bra tillfällen att slipa på lite olika egenskaper som man kan behöva slipa på. Det gäller ju både att förbättra sina svagheter men kanske framför allt att bättra på sina styrkor om det ska bli succé på dom riktiga tävlingarna. Därför kan man passa på att komma dit med lite olika upplägg olika veckor.

Annars höll det på att bli en riktigt tråkig händelse då vi nästan pangade med en bil på ett av varven. Vi svänger förbi en bensinstation där en bil åkte fram till vägen, saktade in och sedan tog fart ut igen för att göra sin vänstersväng. När vi kom i full fart. Satan i gatan vad det var nära. Robert Österling var först och han hade ändå känt att han nog hinner förbi framför, jag satt på hans rulle och fick väl ryta till lite samtidigt som jag såg framför mig hur bilen skulle köra på mitt ben eller bakhjul och de bakom mig skulle smacka in i sidan på bilen. I absolut sista stund stannade bilen, mitt på vägen. Och vi hann förbi både framför och bakom bilen. Jösses så nära det var. Den där högra framlyktan var inte många decimeter från mig kan jag säga.
Det stället är ett typiskt ställe där vi väl egentligen skulle behöva en flaggvakt. Har tänkt att vi inte ska behöva sådant eftersom det är en träning och vi får anpassa farten och inte göra några farliga grejer. Men här svänger vi höger i en rondell och direkt därefter passerar vi denna utfart. Det känns som den klart farligaste delen av banan.

Nåväl, här kommer resultatet från idag och en massa bilder:
Damklassen:
Jenny Rissveds 55 poäng

Herrklassen:
Fredrik Ericsson 25 p
Pontus Kastemyr / Henrik Öijer 24 p
Robert Österling Reyier 15 p
Hendrik Sjölund 11 p
Johan Carls 7 p
Erik Wallén / Adam Steen 6 p
Darvell med 29" MTB 3 p

Jag blev tvåa med en poäng, här hade jag kunnat vinna med en poäng. Fredrik slog mig i denna med en decimeter ungefär. Foto: Oscar Ekstam

Även fotograf Stefan Carlsson förevigade denna rafflande spurtduell mellan två segelbåtar

Fotograf och mästerbloggare Erik Wickström besökte Dalarnas residensstad och fångade mig på bild när jag gjorde "en Cykelcity".

Här har jag tagit mig friheten att beskära bilden från sista spurten som jag också lyckades vinna, foto: Erik Wickström

Törstig gubbe efter avslutad GP-träning, foto Erik Wickström.

Om ni skulle vilja se bilder på fler än bara mig, mig och mig (varför ni nu skulle vilja det?) så har Erik lagt upp en drös bilder från dagens träning i detta fina blogginlägg. Jag avslutar med en bild på trötta cyklister efter träning och Garmindata:

2 kommentarer:

  1. Grattis till bra träning - eller nej - TÄVLING! Men den där nära smällen. Om ni borde ha en flaggvakt så ska ni ha en flaggvakt. Livet är så himla skört, ta hand om er och var smarta!

    ps, mycket stort kring vasans placeringsrevidering, såg det på twitter. Winwinwin!

    SvaraRadera
  2. Skönt att ni klarade er undan från att panga med bilen, men kanske det är en liten väckarklocka om att organisera tävlingstränandet lite mer? Nån av fotograferna kanske kan dubblera som flaggvakt? ;-)

    SvaraRadera