Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-07-06

Rekord!

Samling utanför Samglas som vanligt, undrar om de är medvetna om vad som pågår utanför deras lokaler på torsdagkvällar? Inför varje Ingarvet GP så kör jag numer en kort genomgång av regler och framför allt säkerhet. Det viktigaste är trots allt att vi alla kommer hem hela och har haft kul, poäng och varv är inte högsta prio vid sådana här tillfällen.
Det är faktiskt ytterst sällan som någon ens vet vem som vunnit när vi är klara, även om man ibland kan gissa sig till vem som fick flest poäng.

Deltagarrekord igår! Först var vi 30, men under träningens gång så anslöt minst två till. 32 deltagare alltså! På  en träning som går ut på att köra 20 varv i ett industriområde...

Det brukar ju bli mest ryggar när jag fotar cykelträningar (inget fel i det dock!) men ibland kan det ju vara kul att se lite ansikten på de som är med också, så jag tog ett svep förbi klungan och tog ett par bilder. Sedan när jag ändå var framför klungan så stoppade jag ner mobilen i fickan och attackerade, en luring!

Två man är loss när Lars Bleckur iförd svenska mästartröjan bestämmer sig för att öka farten i backen

Skulle fota gruppen på banans snabbaste parti, men råkade sänka mobilen för tidigt och fick istället med Görans spänstiga vad och den var ju inte fy skam!

Vrooom!

Nej, det blev inget spurtpris till mig detta varv...

Deltagare och publik (jodå, vi har sånt också!) minglar lite efter avslutad träning

För andra veckan i rad så delade mina barn ut kakor efter träningen, uppskattat hos de allra flesta.

Cyklister i motljus. Efter Ingarvet GP och kakbjudning med mingel så brukar ett gäng alltid rulla ur benen runt sjön Varpan också. Klassisk cykelsträcka som tar en halvtimme ungefär. Traditioner är trevligt!

Miljöbild

Frugan inte bara köpte kakor, tog med ungarna till Ingarvet och åkte runt Varpan med barnen i bilen ("för att barnen tjatade så"). Hon tog några kort också:
Här bryggar jag upp till en utbrytning på tre personer, vi höll undan och jag lyckades vinna den spurten!

Johan Landström är lite utanför

Här gasas det

Här skulle man kunna tro att jag köttbullar mot seger, men Magnus Darvell hinner smita förbi innan mållinjen möter oss.

Här skapar jag en utbrytning med comback:ande Erik Birgerson på rulle, strax bakom oss är Frida Knutsson-Wikström som var offensiv som alltid. Erik vann också en av spurterna idag, tror det var den första faktiskt. Ingen dålig comeback med andra ord. Troligtvis den enda deltagaren som sportade stålcykel också!

För egen del gick det bra igår. Inför första spurten åkte en bil ut från en parkering precis framför klungan och jag var en av de som bromsade mest och blev därför bara 11:a eller något liknande i den spurten. Alla klarade sig undan både bil, refug och varandra på ett bra sätt som tur var. Jag tog två segrar, två andraplatser och en tredjeplats på de tio spurterna. Helt klart väl godkänt i detta sällskap. Darvell knep fyra segrar, Landström två (bland annat den sista som ger dubbla poäng). Med Birgersons seger och mina två så har jag koll på nio utav tio spurtprisvinnare, saknar dock en.. 
På bägge mina andraplatser var det Darvell som var etta. Först när han smet förbi mig på slutet i en spurt och nästa gång var vid det åttonde spurtpriset tror jag. Vi gick loss tidigt han och jag och fick en rejäl lucka. Istället för att göra ormen och sick-sacka fram längs upploppet och leka någon slags katt och råtta-lek så var jag dum nog att föreslå att vi skulle spurta på varsin sida av vägen från den 500 meter långa spurtrakans början. Även om jag kanske kan vara snabbare än honom i någon spurt ibland så är han nog runt 20-25 procent starkare än mig. Så när vi varit loss så gick ju jag på max samtidigt som han nog hade mer kvar att ge. För att göra en lång historia kort: han hade inga problem med att gasa ifrån mig på sin sida av vägen.

Tack för igår, vi ses nästa torsdag igen!

2 kommentarer:

  1. Saknar Ingarvet GP... Det glädjer mig att du å Davva gick back to the roots och körde långspurt på varsin sinda vägen också =)

    SvaraRadera