Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2012-05-27

Storfiskar'n

Fiskelycka!

Filip och jag var iväg och metade för första gången någonsin tror jag. Vi fick inte bara bjässen på bilden utan hade en abborre uppe också, men den var för liten så den släppte vi i. Nu är ju inte det här heller någon monsterfisk men det sista som hände var att vi fick upp denna och vi ville väl inte komma hem tomhänta? Jag krokade bägge småfirrarna men Filip var riktigt nära att få upp en egen, tyvärr släppte den vid bryggkanten. Nåväl, nu har vi lärt oss det här med att meta så nu kommer det givetvis gå bättre för varje gång. Har ni några proffstips för att förbättra metandet? 33 gram mört på 2 timmars fisketur är ju inte så illa, men viss förbättringspotential har vi ju...
Mörtrackarn smakade gott grillad.

Fullt ställ idag annars. Vi började tidigt småbarnen och jag med en cykeltur med stenkastning i sjön och ett besök vid nappträdet. Skarvade vidare till Kålgårn där barnen vadade i det friska vattnet, sedan drog vi till affären där vi köpte blomster till deras kära mor. Och glass till barnen så klart. Hem, leka på gården, äta lunch ute och sedan drog Fille och jag på fisketur medan Ebbah och Ronya hade det så trevligt utan oss så. När vi kom hem med storfångsten så grillade vi med bekanta och sedan har barnen fortsatt att leka ute. Ute hela dagen lång nästan. Härligt!

3 kommentarer:

  1. ÅT du mörten??? Du skämtar!
    Ett tips är att mäska lite innan, slänga ut ex lite majs. Då kommer förhoppningsvis fiskarna. Så lärde min pappa mig att göra...vet inte om jag fick så mkt fisk på så sätt..lövmask ska väl vara det bästa att meta på, de där mindre i lövhögarna.

    SvaraRadera
  2. Jag åt mörten!
    Jag hade massa små lövmaskar. Gillar ju bamsemaskar bättre.

    SvaraRadera
  3. Kan ge dig massa tips då (nu blir man väl bannad på bloggen/twitter) fiske är mitt stora intresse, mer än cyklingen :)

    /Björn

    SvaraRadera