Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-06-10

Vätternstressen

Har ju aldrig cyklat runt sjön förr och nu med en vecka kvar börjar jag fundera på alla detaljer och allt som jag borde ha löst men inte fixat än.
Har insett att alla snabbingar åker med flaskställ för två flaskor bakom sadeln. Något sådant har jag inte. Tänkte ett tag åka runt sjön utan dricka, men har väl tänkt om lite där.. Någon som har ett flaskställ att låna ut som man fäster i SADELN och tar två flaskor?
Alla snabbingar åker givetvis med aerohjul också. Bestämde i vintras att jag skulle åka tubdäck så jag har ett par snabbdäck för tub på g. Vi i Conti Test Team har fått två par däck, ett par för loppet (snabba däck) och ett par för träning (mindre snabba). Problemet är bara att mina aerotubhjul nu är flis och jag sitter på lågprofil och kanttråd. Om jag inte löser detta snart så åker jag runt pölen med ett par schyssta 24 mm träningsdäck på lågprofilshjul. Ingen har väl dött av det heller egentligen så det är ju ett i-problem.
Sen är det mycket annat jag undrar över också. Var parkerar man? Är det svårt att komma fram? Är det svårt att hitta på plats i Motala? Ska jag sova i bilen? Ska man ha sadelväska och hur löser man det med flaskställ bakom sadeln? Hur jobbigt är det egentligen att cykla 30 mil på 7.14? Vi i laget har ju planerat loppet väl, eller Leo och Natasja har planerat och jag försöker mest bara att komma ihåg allt. Men planer är en sak, genomförandet kan ofta se lite annorlunda ut. Hur länge orkar hela klungan hjälpa till med dragjobbet? Hur många står för dragjobbet sista fem milen? Kommer folk droppa av tidigt? Kommer jag gå i väggen under första tio milen? Kommer det vurpas mycket? Och sist men inte minst, när startar jag egentligen...?
Har som ni förstår en del frågetecken att räta ut. Men i det stora hela är det nog att bara trampa och vara glad som gäller. Ner kommer jag ju, den mesta infon kan jag läsa mig till i mejl och på hemsidan så det är väl bara det där med att dricka och bestämma sig för hjul som är mest aktuellt.
Ni som cyklat Vätternrundan får gärna dela med er av era berättelser från förberedelser till genomförandet och allt som hör till loppet. Tänk på att jag är grön här och behöver veta allt.

6 kommentarer:

  1. Profile flaskställ med aluminiumklammer som med hjälp av shims passar sadelstolpar från 27.2-31.6 mm är bombsäker. Kör själv med den här modellen.

    http://cykelcity.jetshop.se/profile-aquarack-p-14598-c-353.aspx

    //Niklas

    SvaraRadera
  2. Problemet är bara att min sadelstolpe är en sådan där aerostolpe. Snabb och inte rund.

    SvaraRadera
  3. det finns dom du fäster i sadelrailsen, hade jag då jag åkte. 4l vätska klara jag mig på men ville inte ha mindre, 7bars och 8gel oxå. Passa dig för kantvind, spricker lätt upp då, är du långt bak kan du vara rökt i den gruppen.

    SvaraRadera
  4. Viktigast.. Du startar 9:48
    Lycka till!

    SvaraRadera
  5. Du får träna runt Varpan istället för att bara köra intervaller längs ena sidan.

    SvaraRadera
  6. Micke: Alla vet ju att man blir starkast på Bäshgårn-sidan, så har det alltid varit ;)

    Öijer: Vill du så får du låna mina Dura Ace högprofiler med Contituber på :)

    SvaraRadera