Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-06-13

Knä-Henrik

Bild från lördagens Siljantur

Efter lördagens cykeltur runt Siljan har jag nu fått ont i båda mina knän. Inte helt oväntat faktiskt då jag inte har så mycket racervana ännu och turen var både lång och hård. Jag kände hur det började växa fram igår eftermiddag/kväll. Borde väl, med min rutin från tidigare tillfällen då detta drabbat mig, tagit ett varmt bad på kvällen och strechat. Men inte då. Istället vaknade jag idag med gnälliga knän. Att ställa mig upp, sätta mig ner, gå i trappor, gå och cykla gör ganska så ont.
Musklerna har väl dragit ihop sig en smula från turen och knäna tar smällen. Går dock ganska lätt att bota med cykling/varma bad och streching efteråt. Brukar ta ett par dagar, men sen är det bra igen och jag tror att jag ska vara helt bra i god tid innan Vättern. Cyklade faktiskt till jobbet i morse även om det inte gick snabbt och jag trampade trekanter hela vägen. Så länge jag inte trampade gick det bra att cykla... All smärta skall inte vilas bort. Tog en varm dusch efter pendlingen och strechade lite, känns redan lite bättre. Körde Oltren, men det hade gått snabbare med en MTB och hela knän.
Tips till er som drabbas av "utmattade" knän efter långturer alltså; värm upp musklerna genom cykling (gärna MTB!) i en halvtimme eller så, strecha, bada varmt och strecha igen. Ta gärna ett till bad eller en varm dusch innan ni lägger er och strecha ytterligare en gång. Brukar fungera för mig.

3 kommentarer:

  1. Jag vill belysa att mina knäproblem startade exakt likadant, 215km cykling i våras. Det har sabbat de senaste 2 månadernas cykling/träning totalt och efter diverse besök hos idrottsläkare med magnetröntgen av knät har det visat sig att brosket har tagit skada och gör jag inget åt grundproblemet kommer jag inom kort ha bestående kronisk värk i knäna.

    Mitt problem är en plattfot som i sig förser knät med en sned ställning av knät när jag går men i detta fallet, roterar i tramptagen. Jag behöver få inlägg för att räta upp foten, och sen behöver jag räta till klossinställningen till ett perfekt läge då knät är extra känsligt nu.

    Har du ont i knäna kan det va värt att dubbelkolla din sittställning och rotation av benen.

    Lycka till på vättern och hoppas du slipper mer knävärk!

    SvaraRadera
  2. Ajaj, ser inte jättebra ut på bilden :/

    Det ser svullet ut. Har också börjat att cykla rätt hårt, men inte alls lika långt som du kör.

    Bättre att börja i lugn takt :)

    SvaraRadera