Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2011-06-10

Cykligt

Allting ordnar sig. Ska få låna ett flaskställ för två flaskor som man fäster i sadeln. Slipper åka törstig runt Vättern alltså. Har mekat lite MTB i eftermiddag också...

Ser ni? Just precis, svarta handtag. Ser ni mer då? Just precis, däcket är ÄNTLIGEN vänt åt rätt håll.
Jag har väl sedan MTB-cykeln kom åkt runt med ett felvänt framdäck och haft ångest över det. Men idag tog jag tag i min MTB och stansade däcken. Passade då på att vända däcket rätt också när jag ändå var i farten. Hutchinson Cobra Tubeless Ready väger ungefär 516 gram för er med viktnoja. Betydligt lättare än jag väntat mig ändå, så jag var helnöjd. Bytet från slangsystem till kladdsystem gjorde att jag tjänade 257 gram. Lägg till 46 gram för handtagsbytet så har jag lättat hojen med 303 gram idag. Att stansa däck med fotpump i 29-gradig hetta kan bli ganska svettigt faktiskt, för er som eventuellt trodde annat. Bakdäcket behövde jag inte vända på så där lät jag ena däcksidan sitta kvar när jag tog ur slangen, så där gick det lätt som en plätt att få tätt.

Nu har jag nyss kommit in från en cykeltur runt Varpan med min fru Ronya. Ganska blåsigt men ändå härligt och 14 friska kilometer till boken. Nu ska jag skarva ut på en solorajd med monkybajken för att smaka lite mer på handtagen och känna på däcktrycket i skogen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar